Diabeteshoitajat ry on vuonna 1985 perustettu diabeteshoitotyötä tekevien hoitotyön ammattilaisten yhdistys.

fend_logo.png


FEND (Federation of European Nurses in Diabetes) järjestää diabeteshoitajille yliopistotasoista (ENDCUP) koulutusta. Lisätietoja FENDin toiminnasta Arja Halkoaholta arja.halkoaho(at)uef.fi ja Endcup-koulutuksesta saa puheenjohtaja Päivi Strömsholmilta puh. 044- 5804556 tai puheenjohtaja(at)diabeteshoitajat.fi.

FEND on perustettu vuonna 1996. Sen toimintaan kuuluu eurooppalaisten diabeteshoitajien tukeminen käytännön työssä, tutkimuksessa ja koulutuksessa. FENDin toiminnasta vastaa hallitus, jossa on jäseniä eri Euroopan maista.

FEND:in tavoitteena on:

• kehittää diabeteshoitajan asemaa Euroopassa
• vaikuttaa Euroopan terveyspolitiikkaan diabeteksen hoidon ja tutkimuksen alueilla
• tasa-arvoinen ja laatukriteerit täyttävä hoito diabetesta sairastaville kaikissa Euroopan maissa
• tehdä yhteistyötä kansallisten ja kansainvälisten järjestöjen kanssa

Jäsenyys:

FEND:in jäseneksi voivat liittyä Euroopan maiden diabeteshoitajat. Tällä hetkellä yhdistyksen jäsenmaksu on £ 50 vuodessa . Liittymisen voi tehdä osoitteessa: www.fend.org

Jäsenedut:

• mahdollisuus osallistua FENDin vuosittaiseen kongressiin alhaisemmalla osallistumismaksulla
• Diabetes Nursing -lehti
• mahdollisuus osallistua ENDCUP koulutukseen

ENDCUP koulutus:

(European Nurses Diabetes Collaborative University Programme)
Ensimmäinen koulutus on aloitettu vuonna 2000. Vuonna 2019 kesäkuussa alkaa seuraava koulutus. Koulutuksen hinta on noin 150 € + matkakustannukset kaksi kertaa, FEND maksaa ateriat ja majoittumisen opiskelun aikana sekä opetusmateriaalin. Pääsyvaatimukset koulutukseen: Rekisteröity sairaanhoitajan tutkinto, vähintään kahden vuoden kokemus diabetestyöstä, FEND:in jäsenyys, Englannin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.


Lisätietoa: www.fend.org